miércoles, 28 de febrero de 2018

Diari 28 de Febrer del 2018

Diari d'aula

Presentació amb el programa "Powtoon", eina genial per a fer videos amb personatges animats.





viernes, 23 de febrero de 2018

23 de Febrer del 2018

 Diari d'aula
Flipped Clasroom

El primer que hem fet ha sigut un Kahoot per a introduir el tema. Després, la metodologia es da en clase per a poder adquirir els coneixements que han aprés en casa.  Alguns dels pilars essencials són:  flexibilitat, oferir oportunitats i tindre un "feedback" de tot allò que aprenen. És molt important utilitzar/crear recursos oberts relacionats amb les llicències lliures (Creative Commons), a banda de tindre protecció de dades i la inclusivitat (disseny universal d'aprenentatge o DUA).

Les activitats són progressives, és a dir, transcorren des del treball a casa fins al treball a l'aula. A més a més, canvia la forma de donar la classe  respecte al model antic. Si els professors parlen, l'aulmnat té diverses formes d'adquirir els coneixements. En canvi, el classroom planteja un nou model; a classe es practiquen activitats relacionades amb els coneixements que han aprés a casa. 

Alguns recursos poden ser VirtualDub, Openshot, YouTube, PowToon, Audacity, Edpuzzle, Playposit, Google forms. 

Més tard, hem fet una supernova amb el programa GIMP.


miércoles, 21 de febrero de 2018

Diari 21 de Febrer del 2018

Diari d'aula

Quin ús dels ordinadors fomentem a l'escola?

De normal, l'únic contacte que tenen amb la tecnologia dins dels centres educatius és a l'aula d'informàtica, però això no significa que es faça un bon ús d'aquesta. Açò depén del docent, ja que li donarà l'enfocament que vulguen; alguns deixen els ordinadors per a temps lliure, però altres prefereixen utilitzar aquesta oportunitat per a poder aprofitar i introduïr als alumnes en aquest món.

Altres vegades són els propis pares els que es neguen a que els seus fills aprenguen a través de pantalles d'ordinadors, ja que pensen que no és apropiat i que no van a fer l'ús correcte de les tecnologies per a aprendre.

TuxPaint
És una ferramenta pareguda al Paint tradicional, però té altres eines que faciliten l'aprenentatge. Per exemple, hi ha formes de molt tipus o el document es guarda automàticament. A més a més, es poden guardar els documents en PNG.

Creació d'un tauler de joc amb el programa GIMP. Arrel d'una imatge d'un joc, hem de canviar el color del fons, algunes caselles d'un color diferent i la resta d'un mateix color. El resultat ha sigut el següent:


viernes, 16 de febrero de 2018

Diari 16 de febrer del 2018

Diari d'aula

Hui hem fet algunes pràctiques de GIMP sobre les transformacions, les quals han sigut: 
  • De foto a imatge
  • Transformar una imatge
Després d'haver seguit els passos que hi havien en un document, els resultats han sigut millors del que esperava. Tot i així, ha sigut complicat seguir el ritme i aconseguir fer-ho sense problemes. Açò ens fa que ens familiaritzem amb el programa i aconseguir modificar imatges i textos.  

miércoles, 14 de febrero de 2018

Diari 14 de Febrer del 2018

Diari d'aula

En la classe de avuí, 14 de febrer de 2018 hem aprés a fer coses amb Gimp. Primer hem fer un títol amb el seu contorn amb un color diferent, amb forma d'ones creant el text que he seleccionat: "Benvinguts al taller de Gimp en magisteri" (text en una ruta) i una imatge de fons. En segon lloc, hem fet un rètol "GIMP" el qual ha sigut format per diverses capes que han donat com a resultat el rètol.

Els passos a seguir són un poc complicats, pel que pots ajudar-te amb un document tutorial ,el qual et presenta pas a pas com formar les dues activitats que hem realitzat hui. A més a més, hem tingut que pujar a l'aula virtual cadascuna de les tasques i, després, fer un document PDF amb les dues imatges per poder crear l'enllaç que du a dit document al meu Drive. 
 


 

viernes, 9 de febrero de 2018

Diari 9 de Febrer del 2018

Hui, dia 9 de Febrer del 2018 hem donat varies coses a classe. 

En primer lloc, el nostre professor ha fet una explicació sobre el que és el PLE (L'entorn personal d'aprenentatge). En cert aspecte,ens hem adonat de com treballem i què utilitzem depenent de la fi que volem (si és per a aprendre o per a ensenyar). Les bases pedagògiques estan basades en el constructivisme, amb el qual han sorgir altres com les comunitats de pràctiques i el connectivisme. 

En segon lloc, hem agregar la llicència de Creative Commons al nostre Blog personal, el qual ens reconeix el nostre treball i no permet que façen "negocis" amb aquest. Després hem agregat els enllaços dels Blogs dels nostres companys de classe.

En tercer lloc hem après coses sobre el programa "GIMP2" com crear títols, girar-los, canviar la seua grandaria, etc. Amb la suma d'aquestes eines he aconseguit crear açò:


miércoles, 7 de febrero de 2018

Diari 7 de Febrer del 2018

Diari d'aula

El que hem fet avui a classe ha sigut aprendre on buscar recursos que tinguen una llicència que ens permeta reconèixer-los com que són d'algú. A més a més, ens dona la possibilitat (en alguns casos) de poder copiar o editar allò que ens hem descarregat. 

En aquest cas, jo he baixat una imatge d'un poble de Catalunya i he fet una entrada volent descriure allò que transmet la fotografia. El recurs que hem utilitzat ha sigut "Creative Commons", el qual ens ha permès poder utilitzar aquesta imatge sense tindre cap tipus de problema.  
Viatjar a racons amb encant

Moltes vegades hem desitjat perdre'ns en qualsevol lloc. Normalment, aquest ha de ser especial per poder desconnectar del teu voltant diari. Has pensat alguna vegada en algun destí al que anar a perdre't? 

Aquesta imatge d'un poble anomenat Mura situat a Catalunya, que es va prendre l'1 d'Octubre del 2017, representa perfectament el sentiment de tranquil·litat i relaxació que es vol transmetre amb el tema tractat.

Açò m'ha recordat a un viatge meu amb molt d'encant. Va ser a Pañíscola i, com que la part antiga del poble està format per carrerons vells, es sembla molt a aquesta foto de Candi. La única diferència és que tots els carrerons al voltant del Castell de Peñíscola són blancs i blaus, a més de ser edificis amb no més de tres altures.

Els permisos que té aquesta imatge són: 
  • Compartir en qualsevol format o mitjà
  • Editar, transformar o reconstruir  per a qualsevol propòsit
A més a més, té l'atribució de l'autor que s'observa al peu de la imatge.

"Paseando por Mura". Atribució a Candi   





viernes, 2 de febrero de 2018

Diari 2 de Febrer del 2018

Diari d'aula

Avui, dia 2 de Febrer del 2018 hem començat la classe de Programari i maquinari en contextos educatius. Bàsicament, hem après a crear un bloc des de la ferramenta Blogger de Google.

En primer lloc, la creació del meu bloc amb tots els components que hi apareixen en diferents seccions. La presentació per a introduir a l'assignatura que pertany i el començament d'aquest. En segon lloc, crear diferent apartats corresponents a "diari d'aula" i "evidències d'acompliment". Dins d'aquestes hi han diversos recursos que hem enllaçat des de diferents llocs com Youtube o Slideshare. 

A més a més, modificar el tema del nostre bloc ha estat interessant per poder personalitzar al nostre gust el nostre espai en Internet. 

Les TIC i l'educació inclusiva

Les TIC no han de servir només per a motivar a l'alumnat, sinó per a aconseguir una educació interdisciplinària.



Videotutorial de Blogger



Quins són els passos que s'han de seguir per a crear un bloc en Blogger? 


Presentació

Aquest nou bloc va destinat al seguiment de les classes de l'assignatura Programari i Maquinari en contextos educatius.